среда, 6. децембар 2017.

Обиљежавање Међународног дана волонтера

пише: Ања Грубачић

Савјет ученика Центра средњих школа је и ове године успјешно реализовао активности поводом „Међународног дана волонтера“, који се обиљежава 5. децембра, на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. Овај дан обиљежава се у циљу подстицања људи на волонтеризам.
Овај дан у нашој школи се традиционално обиљежава на један специфичан начин. Ученици помажу у свим сегментима рада наше школе тако што преузимају послове од директорских, административних, преко наставних активности до послова чистачица.
На овај начин промовишемо важност волонтеризма али и развијамо личне компетенције и припремамо се за будући рад. Млади људи представљају огроман потенцијал и важно их је подржати и омогућити им да учествују у различитим активностима у школи и заједници.
Учешћем у раду школе ученици се упознају и са радним задацима и одговорностима професора и увиђају да бити професор није тако лак посао. Увиђају да се за час треба припремити, знати добро и интересантно презентовати тему, а при том одржати пажњу ученика.

Драго ми је што смо и ове године реализовали ову акцију јер је веома битно промовисати волонтеризам и активизам код младих људи. А кроз ову акцију успјели смо унијети мало забаве кроз школске ходнике али и показати да смо спремни на велике ствари, па чак бити и „са оне стране катедре“.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly