среда, 8. новембар 2017.

XI КОНФЕРЕНЦИЈА МРЕЖЕ САВЈЕТА УЧЕНИКА

пише: Ања Грубачић


Мрежа Савјета ученика Републике Српске (mRESURS) је заједничко тијело свих средњих школа Републике Српске, тачније 89 школа. Ове године Конференција је организована од 8. до 10. новембра на Бардачи код Српца у сарадњи са Омладинским комуникативним центром и Министарством породице, омладине и спорта.

Имала сам част да и ове године представљам своју школу на Конференцији. Иако је пут био дуг и напоран, на Бардачу смо стигли пуни жеље за радом што се видјело на радионицама јер смо ове године били најпродуктивнији и одрадили огроман посао за два дана. На радионицама смо били подијељени по регијама (требињска, приједорска, добојска, бијељинска, бањолучка) ради лакшег рада. Наиме, прво смо обрађивали проблеме са којима се сусрећу средњошколци, Савјети ученика али и читава регији, а онда смо за те проблеме тражили најефикаснија рјешрња. Сходно томе на крају смо саставили план рада наше регије за 2017/18. gодину у циљу рјешавања и унапређења рада Мреже.  На самом крају радионице бирано је руководство мреже. За предсједницу је изабрана Олга Штака, прва потпредсједница је Сара Глуховић, друга потпредсједница је Јована Марић, а ја сам имала част да ми и ове године укажу повјерење те ме именују за менаџера за односе са јавношћу.
„Види се ко у нашој регији највише прича“, ишле су шале на мој рачун.
Након бирања руководства регија, бира се руководство цијеле Мреже, а у избору учествују представници регија, те је изабрано руководство у сљедећем саставу: Олга Штака, предсједник (требињска регија); Мајда Хидић, потпредсједница (добојска регија); Вања Вељанчић (бањолучка регија).


Посљедњи дан Конференције био је посвећен обиласку Народне скупштине Републике Српске.Ту нам се обратио предсједник НСРС Недељко Чубриловић, а наша предсједница је презентовала рад Мреже Савјета ученика. Имали смо прилику поставити питања представницима државних институција, те су нам они обећали помоћ око рјешавања проблема на које наилазимо и унапређења рада Мреже.
Након посјете НСРС услиједило је поздрављање јер је дошло вријеме да свако иде својој кући. Пала је и која суза, али сви смо кренули својој кући пуни позитивне енергије и фантастичних успомена.

  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Printfriendly